NIEUWSBRIEF JULI 2021

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-3.png

JAWEL  ! Vanaf 1 juli is ons proeflokaal “DE TWEE DRUIVEN” open op het Landgoed

De Catharinahoeve, u komt toch ook even langs ?! Wij ontvangen u graag en laten u proeven van onze heerlijke ELMARE producten.  Het proeflokaal heeft een mooi buitenterras met uitzicht op de schapen en de omliggende landerijen. Onze ELMARE wijnen en sappen staan voor u klaar ;  ook kunt u hier terecht voor een kopje koffie/thee, een glas sap en zelfs een heerlijke Boerenboterham !

Adres : De Catharinahoeve, Oranjedijk 1, 4508 KC Waterlandkerkje

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Screenshot-opening-De-Catharinahoeve-1-669x1024.jpg

WIJNGAARD TOUR  Rondleiding en uitleg, duur max. 1 uur (incl. koffie/streek lekkernij)   Ieder vrijdagmiddag op afspraak, van 1 juli tot 1 oktober 2021 Deelnemers : 4-20 personen                                             € 15,– p/persoon  

Proeverij ‘De Geneugten van Elmare  Uitgebreide proeverij met wijnen, sappen, een portachtig drankje  en andere zelfgemaakte producten. Tevens de gelegenheid om de producten te kopen. Deelnemers 4-20 personen                          €  12,95 per persoon    

COMBINATIE : TOUR én
PROEVERIJ ‘DE GENEUGTEN VAN ELMARE’ € 25,95 per persoon       

Ga naar www.elmare.eu of www.decatharinahoeve.nl ; Email naar info@elmare.eu of bel 085 1303260

———————————000————————————————————

Of kom op de fiets, want deze plek is als fietsknooppunt nr. 53  ook onderdeel van fietsroute nr. 6706571 :  Waterlandkerkje / Breskens / Oostburg, lengte afstand van 47.5 km.

Kom langs, laat u rondleiden, proef en ervaar !

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png

                                                 *******

AANBIEDINGEN JULI 2021 :

Zonne 2018 : een Sauvignier Gris De prachtige, licht paarse druiventrossen geven een krachtige, fruitige witte wijn. Gekoeld een heerlijke aperitief wijn, maar ook heel smaakvol bij een lichte maaltijd. Fles (750 ml) prijs  € 12.95  ACTIEPRIJS : €  9.75  

2019 : een rode Rondo Een fruitige donkerrode wijn met een Bourgogne karakter. Een heerlijke maaltijdwijn! Fles (750 ml) prijs  € 12.95  ACTIEPRIJS: €  9.75

 Ga naar onze webshop en maak uw keus : https://www.elmare.eu/winkel

———————————-000————————————-

Zomerrecept : Zalm met rosésaus en risotto

 • Ingrediënten voor 4 personen :
 • 150 gr            ongezouten roomboter
 •    4                  sjalotten
 •  300 ml          rosé
 •    4 el             traditionele olijfolie
 •  300 g            risottorijst
 •    1 liter          kippenbouillon van tablet
 •    1 pot          verse viskruiden met dille
 •  600 g            verse zalmfilet
 • Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook 2/3 van de wijn in ca. 20 min. tot 2 el. Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
 • Verhit 3/4 van de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.
 • Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.
 • Combinatietip : Lekker met haricots verts of groente voor bij vis (schaal 400 g)
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-7.png

BON APPETIT !!!

—————————000————————–

 • Komt ook langs in onze winkel VERS&LEKKER in de Slijkstraat te Groede !  Proef onze zelfgemaakte, nieuwe jams : vijgenjam, sleedoornmix jam, stoofpeertjesjam en bomvol rood zijn onlangs gemaakt en zijn nu te koop in onze winkel en ook op
 • onze webshop  https://www.elmare.eu/winkel/ Kijk op onze webshop naar de aanbiedingen en u vindt binnenkort hier ook onze heerlijke appel- en perenjam : vol met
 • de nodige vitamines. Geniet van de zomer !    

                                               *****

Heeft u andere vragen?  Bel : 085 1303260 of email:  info@elmare.eu 

Hartelijke groeten en een mooie zomer verder gewenst!  

Monique te Sligte

ELMARE Tel. 085 1303260 www.elmare.eu

© 2022 Elmare