Bezoek de boerderij

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png

BEZOEK WIJNGAARD ELMARE OP HET LANDGOED DE CATHARINAHOEVE EN GENIET VAN ONZE ZEEUWS VLAAMSE GENEUGTEN !

– WIJNGAARD TOUR EN PROEVERIJ –

ALGEMEEN :

Bezoek landgoed De Catharinahoeve en laat u rondleiden over ons mooi, aangelegde landgoed!

Leer meer over ons unieke verhaal:  waarom het Zeeuws Vlaamse land bij uitstek geschikt is om uitzonderlijke druivenrassen te verbouwen en waarvan Zeeuws Vlaamse wijn van topkwaliteit geproduceerd wordt (merk: Elmare).
De Elmare wijn- en fruitgaarden bevinden zich op het landgoed, dat ooit gesticht is door de monniken van de abdijen in Gent . Op deze kalkrijke oevergronden van de vroegere Scheldedelta worden diverse druiven en fruitrassen verbouwd, waarvan wijnen en sappen gemaakt worden die die het predicaat “excellent” verdienen.

Na het welkomstwoord begint de tour met een introductiefilm, gevolgd door een rondleiding door de wijngaarden. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de verschillende druivenrassen en fruitsoorten die worden geteeld op de Catharinahoeve. Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en uit eerste hand te horen wat er nodig is om de Elmare Streekproducten te maken waar we zo trots op zijn.

Aan het einde van de tour krijgt u de gelegenheid om onze wijnen en andere producten te proeven en te kopen ; geniet daarbij van het uitzicht op het prachtige omliggende polderlandschap van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek en de dieren van zorgboerderij Juutsom, dat ook gevestigd  is op het landgoed.

WIJNGAARD TOUR  en PROEVERIJEN

Rondleidingen tijdens zomerseizoen mei tot en met 31 oktober 2023 op afspraak en met regelmaat : elke donderdagmiddag 15.30 uur bij voldoende aanmeldingen!

Wandel door de wijn- e n fruitgaard en proef van ons smaakplankje, duur 1,5 uur ; op afspraak en instappen mogelijk elke donderdagmiddag ! bij voldoende deelnemers (12-30 pers. start om 15.30 u (tot 17u). : €  17,95 per persoon (€ 15,95 < 18 jaar)

Bel of mail voor een reservering !

Verdere mogelijkheden te reserveren:

 • Proevertje : trio Zeeuws Vlaamse wijnen: plankje met proefglaasjes wijn en een knabbeltje! Kinderen of non-alcohol : sappen te proeven €  4,50 per persoon (€  3,95 < 18 jaar)
  • in combi met rondleidingen in groep 8-30 pers. : €  12,00 per persoon (idem < 18 jaar)
 • Lekkers van de Catharinahoeve : proef de smaak van de wijn, sap, port en diverse zelfgemaakte producten van ons huismerk ELMARE €  12,50 per persoon (€  7,50 < 18 jaar)
  • in combi met rondleiding en in groep 8-30pers. €  19,00 per persoon (€ 12,– < 18 jaar)
 • Proeverij ‘De Geneugten van Elmare’  : meer uitgebreide proeverij met wijnen, parelwijn, sap, port en andere zelfgemaakte producten. €  19,50 per persoon (€  9,50 < 18 jaar)
  • in combi met rondleiding en in groep 8-15pers. €  26,00 per persoon (€ 17,– < 18 jaar)

U heeft tevens hierbij de gelegenheid om onze streekproducten te kopen.    

Optioneel kunt u bij aankomst nog genieten van kop koffie/thee met gebak à  € 5,50.                                   

Wilt u zich aanmelden voor een rondleiding of een proeverij reserveren? Mail voor de mogelijkheden op info@elmare.eu ! U kunt ook een picknick reserveren !

Ons proeflokaal (terras) is open in de zomermaanden mei t/m oktober : (honden aangelijnd zijn toegestaan).

 • Donderdag- en vrijdagmiddag van 13-17.00 uur
 • Juli t/m oktober : tevens de zaterdagmiddag van 13-17.00 uur
 • Elke donderdagmiddag in juli/aug/sept. rondleiding met smaakplankje om 15.30 u (bij voldoende aanmeldingen )
 • Groepsreserveringen op afspraak (na overleg evt. mogelijk ook buiten de openingstijden)

ANWB Gastvrijpunt : fietsbandplakset aanwezig en oplaad mogelijkheid

*********************************************************************************

Op het landgoed is proeverij De Twee Druiven gevestigd (incl. een uniek uitzicht). Daar kunt u kennis maken met alle Elmare produkten, maar er is ook een boerenmok koffie met een lekkere boerenboterham !

Het terras / de proeverij “De Twee Druiven” is open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 13 en 17.00 uur, verder op afspraak. Geniet van het uitzicht !   In het hoogseizoen : zie de website www.elmare.eu.

Op het landgoed is Zorginstelling Juutsom gevestigd ; daar wonen kinderen en jongeren met een beperking, die niet (meer) thuis kunnen worden opgevangen, maar ook volwassenen komen er dagelijks voor een dagbesteding.

Ook zij ontvangen u graag!  Kom en ervaar !

Adres : Oranjedijk 1, 4508 KC Waterlandkerkje

(Fietsknooppunt nr.  53 op fietsroute code 6706571 : Waterlandkerkje/Breskens/Oostburg

============================================================================

KOM PICKNICKEN ! Starten kan tussen 12 en 14.00 uur op donderdag en vrijdag !

——000——–

— JAARLIJKS PLUK EVENT —

In de oogsttijd kunnen we altijd wel wat extra handen gebruiken en om samen gezellig dit te doen, organiseren wij een aantal Plukkersdagen, welke altijd plaatsvinden in september / oktober. Elk jaar vallen deze dagen anders, dus definitief weten we dat pas een aantal weken vantevoren. Hou onze site in de gaten, schrijf je dan tijdig in en denk erom: vol is vol !

Altijd al eens druiven willen plukken? En op deze manier onderdeel zijn van de eeuwenoude wijntraditie? Kom dan naar onze Plukkersdagen.

© 2023 Elmare