in de media :

PRIJS bericht FACEBOOK 10 september 2023

Wist je dat? Onze Blomme een bronzen prijs gewonnen heeft op de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023?

Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van de druiven rondo/regent. Het is een volle wijn met toetsen van rode vruchten en heeft 2 jaar op eiken vat gerijpt. Perfect voor een avondje eten met vrienden of als relatiegeschenk!

#zekerzeeuws #zeeuwsvlaanderen #bezoekwestzeeuwsvlaanderen #streekproducten… 

Wijnkeuring de Lage Landen 10 sept.2023 : Brons voor de Elmare Blomme !! (rode wijn)

Tijdens de prijsuitreiking naar aanleiding van

de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023

heeft Landgoed de Catharinahoeve

Waterlandkerkje het bronzen certificaat

ontvangen voor de Elmare rode wijn

“Blomme”.

Wat een eer en een blijk van waardering

voor het harde werk! 

Deze uitreiking vond plaats bij Kasteel Amerongen op 10 september jl.

Dit jaar deden er 61 wijnboeren mee aan de wijnkeuring: vijftien uit België en de rest uit Nederland. In totaal stuurden ze 271 verschillende wijnen in. Deze zijn in Duitsland gekeurd, tegelijk met Duitse wijnen in de Landespraemierung. Een vaste, onafhankelijke organisatie van getrainde wijnproevers beoordeelt de wijnen blind en objectief op kwaliteit.

Landgoed De Catharinahoeve heeft er weer een prijs bij !   Gefeliciteerd!!

=============================================================================  

6 september 2023 op Lokaalwijzer

Elmare is de naam van een voormalige zeearm van de Schelde. Dit water liep dwars door Zeeuws-Vlaanderen maar bestaat al lang niet meer, op een klein zijstroompje van de Elmare na. Aan de oevers van de voormalige kreek staat boerderij de 𝗖𝗮𝘁𝗵𝗮𝗿𝗶𝗻𝗮𝗵𝗼𝗲𝘃𝗲, een gemengd boerenbedrijf in Waterlandkerkje. Behalve het telen van landbouwproducten en fruit alsook het houden van schapen en paarden, heeft men zich op de boerderij toegelegd op het kweken van druiven. Niet zomaar een paar trosjes voor eigen consumptie. Nee, er is een complete 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱 aangelegd op de lichte kalkrijke zeeklei waar druiven heel goed op gedijen. De druivenoogst wordt verwerkt tot 𝗽𝗿𝗶𝗷𝘀𝘄𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗲𝗻 en een portachtige drank genaamd Catharinaotje waar walnoten van eigen oogst aan toegevoegd zijn. Het fruit en de walnoten uit de boomgaard vind je terug in jam, chutney fruitsappen en walnootolie. De producten van eigen makelij worden verkocht onder de toepasselijke naam Elmare. Tevens te koop bij Erfgoedwinkel Vers en Lekker in Groede, zie link onderaan.
Tijdens de Nederlandse 𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗪𝗶𝗷𝗻𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻 kun je een bezoek brengen aan de wijngaard op zaterdagmiddag 16-9 van 12.00u. tot 18.00 uur. De entree is gratis. Je kunt een wandeling maken met een routekaartje, er is een speurtocht voor kinderen en een proeverij van de Elmare wijnen en fruitproducten.
Wil je op een ander moment de boerderij bezoeken, ook dan is er van alles te beleven. Er zijn diverse proeverijen te boeken, naar wens in combinatie met een rondleiding. Je kunt zelfs picknicken in de boomgaard. Voor de mogelijkheden klik je op deze link https://www.elmare.eu/bezoek-de-boerderij/
Graag tot ziens op de boerderij.
🍏🍐🍷🍏🍐🍷🍏🍐🍷🍏🍐🍷🍏🍐🍷
𝗔𝗱𝗿𝗲𝘀 / 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝘀𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻 𝗯𝗼𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝗶𝗷 𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷𝗻𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱 klik op link https://lokaalwijzer.nl/Aanbieder/682/elmare-de-catharinahoeve
.
𝗔𝗱𝗿𝗲𝘀 𝗘𝗿𝗳𝗴𝗼𝗲𝗱𝘄𝗶𝗻𝗸𝗲𝗹 𝗚𝗿𝗼𝗲𝗱𝗲 https://lokaalwijzer.nl/Aanbieder/681/winkel-verslekker

Vermelding van Elmare Wijn in Tijdschrift WineLife nr. 76

Wij willen u dit nieuws graag melden ! Wijnkenners Frank Jacobs en Magda van der Rijst proefden en selecteerden 32 heerlijke wijnen uit 100 wijnen en onze Elmare wijn : Zwaene was één van de winnaars. U vindt hieronder het betreffende artikel in het tijdschift WineLife – editie 15april 2022  : 

Artikel in VIA VIVO aug.2021

Badkoerier artikel aug. 2021

Badkoerier Artikel aug.2021

Vanaf 1 juli 2021 is de Catharinahoeve te bezoeken met een rondleiding en een proeverij ! ook als Fietsknoop nr. 53 staan wij nu op de kaart ! Als onderdeel van de fietsroute code 6706571 : Waterlandkerkje / Breskens / Oostburg, lengte afstand van 47.5 km. Kom langs, laat u rondleiden, proef en ervaar !

https://www.fietsknoop.nl/fietsroute/6706571/waterlandkerkje-breskens-oostburg

———-000———

2 oktober 2020 artikel in de PCZ :

Advertentie Horeca Magazine aug.2020 : over de Elmare wijnen en De Catharinahoeve

———–000————-

Op 22 september 2020 werd Rina Oosterling geïnterviewd door Radio 1 over de wijnen van Elmare. Hier kunt u het fragment beluisteren.

© 2023 Elmare