Elmare wijn

Op de Catharinahoeve maken we streekwijn en een portachtige drank:

Maone

Maone is van de Rondodruif gemaakt. Het is een Bourgogne-achtige, dieprode fruitige wijn met goede tannines en met een zweem van bosvruchten.

Deze wijn komt het beste tot zijn recht indien de fles even kan luchten of de wijn gedecanteerd wordt. Deze wijn kan een aantal jaren bewaard worden en komt dan nog beter tot zijn recht. Past goed bij een maaltijd met vlees of gevogelte, maar is ook prima als aperitief te gebruiken.

Zonne

Zonne is van de Sauvignier grisdruif gemaakt. Dit is een pinoir gris/pinoc blanc achtige wijn met een volle kruidige afdronk.

Een heerlijke aperitief wijn, maar ook erg smaakvol bij vis en gevogelte.

Sterre

Sterre is van de Johanniterdruif. Dit is een Riesling achtige en geeft een frisse fruitige wijn met een nootachtige smaak met een vleugje citroen. Heeft goed afgestemde zuren.

Een heerlijke zomerwijn, die het hele jaar door goed gekoeld erg lekker is als aperitief en heel goed smaakt bij een vis of lichte pasta maaltijd.

Rosé: Dornfelder

De Rosé is gemaakt van de Dornfelderdruif. Is lekker koel een goede terraswijn, maar past ook prima bij een lichte maaltijd. Mooi vol van kleur en smaak met een fruitige pittige afdronk.

Rondo-Regent

Beide druiven rassen zijn van het type Bourgogne. Als cuvé geven ze een dieprode fruitige wijn.

Deze wijn komt het best tot zijn recht, indien de fles even kan luchten of gedecanteerd wordt. Deze wijn kan een aantal jaren bewaard worden. Past goed bij een maaltijd met vlees, wild  of gevogelte, maar kan ook goed als aperitief geschonken worden.

Catrinaatje: portachtige drank

Op de Catharinahoeve wordt aan rode wijn (die daar gemaakt is), walnoten van de boerderij, brandewijn en suiker in een eigen samenstelling van Catharina toegevoegd.  Na een zorgvuldige behandeling en een rijpingsproces van een aantal maanden levert dit een port-achtige drank op, die na het ervan proeven al velen verleid heeft tot de volgende fles. Een prima aperitief van eigen West Zeeuws Vlaamse bodem. Ook niet te versmaden als dessert met streekeigen kaasjes. In een jaarlijkse beperkte oplage verkrijgbaar.

© 2020 Elmare